dimarts, 17 de gener del 2012

GARRETA I BRAHMS

CAMBRA AMB MÚSICS DE L'OBC I

QUARTET GARRETA
Katia Novell, violí
Jennifer Stahl, viola
Nabí Cabestany, violoncel
Luis Parés, piano

Obres:

GARRETA: Quartet amb piano )1898)
BRAHMS: Quartet amb piano en sol menor
op. 25 (1898)
   
Aquest senyor que veuen a la fotografia i que no es Brahms (que segons com és miri ens pot recordar Puccini) és Juli Garreta (Sant Feliu de Guixols 1875 – 1925) de qui he pogut escoltar per primer cop aquest quartet; quartet que m’ha semblat de molta qualitat i que no desmereix en absolut davant la magnífica obra de Brahms. Algú podrà dir.... home! hi ha certa distància, i jo m’atreviria a dir que la distància està en la concepció i els propòsits de cadascun dels compositors, però no en la exposició i la resolució de les obres. I ara que hi penso potser ni això, ja que en la música de Garreta trobem elements reconeixibles  de la nostra música, cosa que també feia Brahms (no de la nostra, de la seva, s’entén).

Si comento més la de Garreta que la de Brahms és perquè ha estat una agradable sorpresa.

Quan a Brahms, compositor que ja ha tret el cap altres cops per aquí, ja sabran que és un autor molt estimat en aquest bloc i del quarteT que ens ocupa, què volen que els digui? Brahms en estat de gràcia.

Quan els intèrprets, el Quartet Garreta, han estat molt atents a l’execució però a criteri d’aquest bloc els cal una mica més de cohessió.

No he trobat cap pessic de l‘obra de Juli Garreta, així doncs solament puc consignar el darrer moviment del quartet de Brahms. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada