diumenge, 26 de febrer del 2012

ERNANI


ERNANI
Música: Giuseppe Verdi
Llibret: Francesco Maria Piave

Elvira Angela Meade
Ernani Marcello Giordani
Don Carlo Dmitri Hvorostovsky
De Silva Ferruccio Furlanetto
Giovanna Mary Ann McCormick
Iago Jeremy Galyon
Don Riccardo Adam Laurence Herskowitz


Nova producció des el Metropolitan de Nova York en el cinemes Icària de Barcelona.

Avui acabarem aviat, no hi ha gaire cosa a comentar.

Quan l’òpera pròpiament, quins entenen diuen que no és de les més reeixides de Verdi, no serà aquest bloc qui ho discuteixi, però que és Verdi en tota la seva empremta, segur. I potser no serà de les de més volada, però té alguns passatges que estant molt aconseguits. El llibret l’he trobat molt ben estructurat.

Els cantants. El millor, sens dubte per aquest bloc, ha estat Ferruccio Furlaneto, en unes condicions vocals que no li detectava des de feia temps, el seguien a poca distància Àngela Meade i Dimitri Hvostoskovski, d’aquest cantant poca cosa més es pot afegir que ja no s’hagi dit, no obstant no crec que aquesta hagi estat la seva millor nit, però ho ha fet força bé. Dels comprimaris, Mary Ann McCormick i Jeremy Galyon han estat correctes, Adam Laurence Herskowitz potser no tant. I de Marcello Giordani no em demanin que faci cap comentari.

Comento Àngela Meade a part, per què és una bona cantant i si continua aprenent pot arribar a fer-ho molt bé, tot i que ha de vigilar un cert tremolor que no afavoreix gens la seva feina. En la primera pausa, el Metropolitan ha passat unes filmacions de les audicions que aquesta cantant ha fet en aquest teatre, i en una final hem pogut veure i sentir una Casta Diva d’envergadura, esperem poder gaudir-la sovint.

La producció sense riscos, poc significativa i oblidable, el mateix criteri per al vestuari dels/les cantants, no així el vestuari del cor, un batibull entre bandolers de la Sierra i figurins del renaixement, la veritat, veure el que el angloamericans consideren que és un bandoler resulta divertit, de debò.

El cor ha cantat força bé, l’orquestra dirigida per Marco Armilato ho ha fet molt bé.

Quan a l’argument, ja poden imaginar que és un dramón de categoria, cliquin aquí.

I si desitgen veure videos de la producció que comentem, aquí.

A la segona pausa, el Director del Metropolitan, Peter Gelb, ens ha fet la presentació de la temporada vinent, i si tot va bé, avançada la temporada, podrem veure a Piotr Beczala en Rigoletto, cantant que gaudeix de molta consideració en aquest bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada