diumenge, 26 de febrer del 2012

LOTHAR ZAGROSEK


CONCERT DE L’OBC
Diumenge 26 de febrer de 2012

Obres:
PARRA: Karst-Chroma II (2007)

PARRA: InFALL-Chroma III. Obra encàrrec OBC

MAHLER: Simfonia núm. 5

 






Director: LOTHAR ZAGROSEK


Començarem per Mahler. No puc dir que sigui la millor cinquena que jo hagi escoltat mai, imagino que hores d’ara tothom té la “seva” cinquena, no obstant ha estat una bona direcció per part del mestre Zagrosek que ens ha fet passar una bona estona i els músic han sabut respondre a les directrius del Director.

Com de la cinquena i de Mahler hi ha força informació i força videos a la xarxa passaré a les dues peces d’Hèctor Parra, compositor català que actualment resideix a París.

De la primera, Karst-Chroma II, comentar que és una peça molt cromàtica amb una riquesa de sonoritats molt interessant, i ha estat un gran encert que entre aquesta primera execució i la segona, el mateix autor, i suggerit per l’Auditori, sortís a l’escenari i ens expliques la gestació de l’obra. Obra de caire tel·lúric, ens parla d’allò que succeix a redós de l’ull humà, del procés calcari de l’aigua amb la terra del qual s’esdevenen unes formes (entre elles les estalactites i les estalagmites) que tots acabem admirant; i si l’obra ja ens havia agradat, després encara ha estat més comprensible. De fet Karst significa aquest procés.

La segona, de caire totalment diferent, ens situa enmig de l’univers – metàl·lic i desapassionat - fins a conduir-nos a l’eclosió del sol i amb el sol, la vida. Peça també molt cromàtica i exuberant en el seu tram final.

Ambdues peces amb estat dirigides per Lothar Zagrosek amb molta nitidesa, amb perfecta comprensió de la partitura.

En definitiva un bon concert.

Avui els deixo una altra mena de tastets, si han arribar fins (gràcies), ja saben perquè.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada