dilluns, 21 de maig del 2012

VIVIR DEL CUENTO EN EL SIGLO XXI

El passat dia 17 de maig, a la llibreria Excellent de Barcelona, dos escriptors, José Ignacio Garcia Martin -  Franco Chiaravalloti,  una escriptora. Carmen Lafay i Juan Pablo Fuentes en qualitat d'informàtic, el qual va parlar de les noves tecnologies en la literatura, i de narrador oral, van parlar sobre el conte en el segle XXI en la seva vessant per adults.

Hi vaig assistir per què, com alguns de vostès ja deuen conèixer, una de les meves activitats és la de narradora oral i perquè al final el meu company de tasques narratives, és a dir l'altre 50% del grup Tots a L'Àgora va explicar un conte al·lusiu a la literatura.

Encabat, i fora de càmera, encara es va comentar la poca o nul·la percepció que el públic té del que és el conte per adult, el qual de vegades associa al conte eròtic, però que el conte per adult aplega un ventall de possibilitats. De fet, tal i com es comenta en un del fragments del video de més avall, autors de provada solvència i de molta anomenada van conrear el conte****. Nosaltres, Tots l’Àgora, per exemple tenim el vici de ser lector i lectora i el nostre repertori es nodreix, principalment,  d’adaptacions d’autors i autores literàries.

I bé els deixo un fragment de la conferència i l’actuació de Juan Pablo Fuentes.







***Pel que a autors (i autores) catalans, m'agradaria afegir: Mercè Rodorera, Jesús Moncada, Quim Monzó, Manuel de Pedrolo, Sergi Pàmies, Empar Moliner i el mestre de tots Pere Calders.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada