dijous, 2 d’agost del 2012

EVELYN WAUGH


CUENTOS COMPLETOS
Evelyn Waugh
Traducció: Luis Murillo Fort
RBA
Barcelona 2011
667 pàgines


Desconnec que hi ha fet la tria de contes que configuren aquest llibre, si més no, no ho he sabut trobar en les notes informatives d’edició, però de vegades cal ser curós i no incloure-ho tot, si no és que enlloc de contes complerts es vulguin mostrar tots els contes.

Com el llibre que ens ocupa solament vol aplegar els contes complets, aquest bloc considera que potser hagués estat més encertat fer-ne una selecció més acurada, i deixar per a una altra ocasió, en un context més addient, el 15 % de relats que s’hi apleguen, ja que aquest 15% devalúa el conjunt de contes que realment valen la pena, ja que alguns d’aquests que potser caldria descartar tenen  arrancada de cavall i arribada de somera. I és una pena perque de bons contes n’hi ha.

D’Evelyn Whaugh diria que és un bon constructor d’històries i de diàlegs  i sap imprimir a cada personatge el tot adequat de manera que el lector@ no és perd i pot reconèixer-los a tothora, sovint adobat amb una estimulant ironia.

La traducció és correcte i prou.

Ah! Recordin que és l’autor de Retorn a Brideshead, del qual en va sortir una sèrie de TV mítica, amb una música marevellosa de Geoffrey Burgon.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada