dimecres, 21 de novembre del 2012

LO MEJOR DE CONNIE WILLIS


LO MEJOR DE CONNIE WILLIS
Connie Willis
Traducció: Pedro Jorge Romero
Ediciones B
Barcelona 2010
Volum I – 357 pàgines
Volum II – 413 pàgines



Sota aquest títol tant contundent, en aquests dos volums s’apleguen un seguit de relats de l’autora Connie Willis.

Aquest bloc desconeix si el contingut dels llibres és el millor de la producció de l’autora, però és un risc posar aquesta mena de títols ja que la tria està subjecte al criteri de qui la fa, tot i que pogui ser el mateix autor/a. Probablement hagués estat més encertat la traducció del seu títol original The Winds of Marble Arch and others stories.

Primerament, assenyalar que entre la lectura del primer i del segon volum, de forma voluntària,  hi hagut un interval de temps, desconec si això és bo o no, però en tot cas m’ha semblat més encerat seguir aquesta pauta de lectura. 

Com sol passar en tota antologia o recull no sempre els relats mantenen la mateixa qualitat , aquí també passa, n’hi  ha de molt i molt interessants fins a d’altres d’un relatiu interès, entremig trobem un ventall de relats d’interès divers, no obstant cal dir que Connie Willis és àgil, fa descripcions curtes i precises i té un bon sentit de la narració i concretament de la narració entre temps passat i present sense haver de recórrer a puntuacions acadèmiques; però també trobem que de vegades les històries s’allarguen, no diré excessivament, però potser sí de manera innnecessària. No obstant i pot ser que contradictòriament, en aquells relats més atractius aquest bloc no hagués volgut que s’acabéssin tant aviat. La valoració, per a una lectora poc aficionada a la ciència ficció i que ho desconeix tot sobre el gènere, és positiva.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada