diumenge, 15 de setembre del 2013

ELS PROMS



Els Proms és un festival d’estiu que es duu a terme amb el suport de la BBC.

Durant l’estiu es van succeint actuacions i acte actes paral·lels en diferents indrets de Londres. És un festival de molta acceptació popular.

Es tradició que l’acte final i cloenda del festival es faci en el Albert Hall i la darrera peça que es canta és el Rule Britanna (poema de James Thomson i música de Thomas Arne) , el segon himne anglès, després del God Save the Queen, per excel·lència i també és tradició que aquesta cançó la canti un/a cantant d’òpera, però aquest artista no poc anar solament ben vestit, això importa poc, el que importa és que dugui un abillament al·legòric quan no directament vestit de personatge, no necessàriament operístic.

I tot això sense cap mena de protocol, traslladant tot allò que passa dins l’auditori de l'Albert Hall a la ciutadania, instal·lant pantalles en el immensos parcs londinencs on hi podran comprovar, l’ambient que hi ha. (Els recordo que la BBC és de corporació estatal, pagada amb erari públic per la qual cosa  tot ha de revertir al ciutadà, n’hem d’aprendre molt , nosaltres, encara). És essencial en aquest esdeveniment la complicitat de tothom.

A destacar que enguany l’orquestra ha estat dirigida, per primer cop,  per una dona: Marin Alsop

Aquest any l'honor final li ha tocat a Joyce DiDonato (mezzosoprano),cantant apreciada en aquest bloc però que en aquest “paper” als Proms, honestament, dubto que faci història, la seva intervenció comparada amb d’altres precedents és força anodina.

Bé i tota aquesta introducció és justificar els videos de més avall (admeto que pot ser una mica...... folklòric?......







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada