divendres, 13 de setembre del 2013

Llegeixo en el diari avui.cat aquesta notícia:

Condemnats a morir a la forca els quatre acusats de violar i matar una noia a l'Índia

La defensa anuncia que apel·larà al Tribunal Suprem

El crim va aixecar una onada d'indignació al país


Els quatre responsables de la violació i assassinat d'una jove estudiant a Nova Delhi el passat mes de desembre han estat condemnats aquest divendres a morir en la forca, segons ha informat la cadena índia NDTV.
El jutge Yogesh Jana, que a començament de setmana va trobar culpables els quatre homes, ha dictat la sentència després de rebutjat les peticions de la defensa per rebaixar la pena.
En el seu veredicte el tribunal defensa la duresa de la sentència perquè la violació mortal s'emmarca en la categoria de “cas extraordinari entre els extraordinaris”, que en aquest país asiàtic s'adjudica als crims d'especial virulència. El magistrat subratlla a més que aquest cas ha “commocionat la consciència col·lectiva de la nació”.
El crim va desfermar un clam popular a favor de l'enduriment de les penes per als violadors.
Una de les primeres reaccions ha estat la de l'advocat defensor, A.P. Singh, el qual ha denunciat que la sentència s'ha vist condicionada per pressions polítiques i ha anunciat que apel·larà davant del Tribunal Suprem. Segons ha dit al jutge, aquesta sentència “no és la victòria de la veritat sinó la derrota de la justícia”.
Prèviament, el fiscal del cas, Dayan Krishnan, havia sol·licitat la pena de mort per als quatre condemnats perquè considera que l'“extrema brutalitat” del crim justifica l'execució dels culpables. La defensa advocava per la cadena perpètua.
Els quatre convictes són Akshay Kumar Singh, treballador de neteja de l'autobús en què es va produir el succés; Vinay Sharma, professor de gimnàstica; el venedor de fruita Pawan Gupta, i Mukesh Singh, aturat. Un cinquè acusat es va penjar a la seva cel·la abans d'escoltar la sentència. El sisè és un menor que ja ha ingressat en un centre correccional.
La víctima, de 23 anys i estudiant de Fisioteràpia, viatjava en un autobús amb un amic de Nova Delhi la nit del 16 de desembre de tornada de veure una pel·lícula al cinema. Un grup d'homes els va assaltar i va llançar l'acompanyant al fons de l'autobús després de donar-li cops amb la mateixa barra d'acer que després van utilitzar per abusar de la jove.
La noia va estar ingressada a l'hospital de Delhi durant deu dies, mentre milers de persones es manifestaven als carrers de l'Índia demanant a la Justícia que actués contra els agressors sexuals. L'estudiant va poder testificar abans de ser traslladada a l'hospital de Singapur després que empitjorés la seva situació i on va morir tretze dies després de l'assalt.


No puc dir que em faci feliç per què per arribar aquí una dona ha hagut de patir i morir, però honestament, tampoc ho lamento. Malhauradament això no acaba mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada