divendres, 18 d’octubre del 2013

La CEOE pretén l'acomiadament lliure

llegeixo aquesta notícia a l'ara.cat

La CEOE pretén l'acomiadament lliure durant el primer any a tots els contractes fixos

El president de la patronal espanyola diu que la proposta en ferm encara s'està acabant d'elaborar per presentar-la al govern espanyol
ALTERACIÓ DE LA SINTONIA 
 El president de la patronal CEOE, Joan Rosell, ha xocat poc amb l'actual govern espanyol i generalment li ha donat suport, però ara vol un paper més important en  la futura Cambra de Comerç d'Espanya que impulsa De Guindos. El president de la CEOE, Joan Rosell. / EFE BALLESTEROS / EFE
La patronal espanyola CEOE prepara una proposta per fer canvis en la contractació a Espanya que inclou que tots els contractes fixos a Espanya tinguin l'acomiadament lliure (gratuït) durant el primer any, segons ha avançat aquest dijous el diari 'Cinco Días'.
El president de l'organització, Joan Rosell, ha confirmat a Madrid que treballen per poder presentar un document properament al govern, tot i que no ha entrat a detallar-ne cap proposta concreta.
Diversos mitjans, però, asseguren que el document intern revisat per la junta directiva de la patronal contempla que es pugui acomiadar gratis un treballador fix durant el seu primer any de contracte.
Aquestes condicions ja són les que regeixen el nou contracte fix que es va crear amb la reforma laboral del govern espanyol l'any passat. Aquest contracte fix, anomenat "de suport als emprenedors", ja inclou un període de proves de 12 mesos, però només està reservat per a pimes de menys de 50 treballadors.
El que vol la CEOE és que aquestes condicions s'estenguin a totes les modalitats de contractes indefinits que hi ha vigents a Espanya.
Rosell, que ha participat a Madrid al Fòrum Anfac i PwC, ha insistit que la proposta final encara no s'ha fet pública i que es tracta d'un document intern, però això no ha estalviat les primeres veus crítiques entre els sindicats.
El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha titllat "d'ocurrència" la proposta i ha recordat que l'abaratiment de la contractació amb la reforma laboral no ha servit per reactivar-la.
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, no ha volgut entrar en la polèmica però ha avisat que l'executiu té el seu propi full de ruta en matèria laboral, donant a entendre que no faran seva aquesta proposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada