dimarts, 29 de setembre del 2015

SCRATCHING GOLDBERG



La secció de música de l'Ateneu Barcelonès inicia les seves activitats per a la temporada 2015 - 2016 amb la visita del pianista mallorquí Tomeu Moll-Mas, que en la seva visita a Barcelona portarà el seu espectacle Scratching Goldberg a l'escenari de l'Ateneu.

La música de Bach té qualitats eternes i això es manifesta, entre d'altres, en la seva capacitat d'adaptar-se i associar-se amb gèneres i formes musicals diversos. Scratching Goldberg crea a l'entorn de les Variacions Goldberg un petit “teatre musical” format per peces d'art sonor amb el piano interpretat de manera no convencional, fusionant Bach amb el món dels sorolls.
En el piano manipulat s'hi utilitzen les anomenades tècniques exteses: En aquest recital s'actua sobre ell amb globus, baquetes, escuma de polietilè, amb els dits sobre les cordes per produir harmònics, etc. Les tècniques exteses fan sonar l'instrument de manera alternativa i modifiquen l'escolta del públic. Al mateix temps, el concert adquireix qualitats teatrals: La relació pianista-públic evoluciona en paral·lel amb les interaccions entre instrumentista i piano. Així, l'espectacle esdevé una mena de drama musical que s'enceta amb l'obra Notes für einen Pianisten per a intèrpret recitant, i es tanca amb Ricercare una variazione, una improvisació just abans de l'Aria da capo de les Goldberg.
Per tot això Scratching Goldberg és una “per-versió” de les Variacions Goldberg, una peça de teatre pianístic i art sonor per a piano i baquetes, globus, ungles, blu-tak, cànons, gigues i improvisacions...


En aquest concert, la secció de música introdueix una de les novetats d'aquesta temporada: la  taquilla inversa. En comptes d'establir un preu fixe per a externs i la gratuïtat pels socis, en finalitzar el concert hi haurà sobres disponibles per a que qualsevol assitent pugui col·laborar amb la quantitat que li sembli més adient. D'aquesta manera, tots podem ajudar als nostres intèrprets i el concert es fa també accessible a totes les butxaques.

Us deixo aquí un reportatge sobre el concert de Tomeu Moll-Mas:

https://www.youtube.com/watch?t=2&v=kcXXfSff19k

La informació del concert i, adjunt, el programa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada